Notice: Undefined variable: post in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 3

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 3

Notice: Undefined variable: post in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 4

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 4
Povratak na ispovijesti

Sad sam super, no zato što sam reagirao na vrijeme

Ako imaš tumor, pregled je najmanja stvar koja te čeka.

U trenutku kada sam osjetio tu kvržicu kroz glavu mi nisu prošle crne misli jer, koja je šansa da se baš meni dogodi da imam tumor?! Google je ipak bio neumoljiv i sve je ukazivalo da to nije sitnica, no opet sam se nadao da će kvržica s vremenom nestati. 

Trebalo mi je oko dva tjedna da se odlučim otići kod doktora na kolor doppler. Nisam toliko čekao zbog neugode, već sam stvarno mislio kako će proći sama od sebe.

Doktor mi je rekao da ne voli govoriti takve vijesti, no to je tumor i trebam to što prije riješiti. Iskreno, u tom trenu nisam još bio niti svjestan cijele situacije, ali baš ta mirnoća mi je jako dobro došla jer panika je u ovakvim situacijama najgori neprijatelj.

Naravno, čim sam saznao da imam tumor nisam više čekao niti trenutak. Otišao sam u bolnicu, prijavio se za operaciju i pozitivno se šokirao angažmanom i brzinom kojom je sve skupa teklo. Mogu slobodno reći da sam duže čekao na red u banci nego za kompletno sve nalaze pregleda koje sam trebao obaviti za tu operaciju. 

Iako je slika javnosti o hrvatskom zdravstvenom sustavu poprilično loša, osjećao sam se kao da sam dao 50.000 EUR za privatni tretman.

Sada sam super, no zato što sam reagirao na vrijeme. Tumor nije bio dobroćudni i moglo je biti jako gadno da sam duže čekao. 

Moj savjet svima jest da ako osjetiš nešto, odi na kolor doppler i riješi se svih briga. Najgore mi je bilo kada sam čuo da su neki dečki dugo čekali jer im je bilo neugodno otići na pregled. Ako imaš tumor, pregled je najmanja stvar koja te čeka. Ako ga pak nemaš, bit ćeš toliko sretan da te neće biti briga čak i ako si najsramežljivija osoba. 

Nakon moje situacije puno mojih prijatelja i rodbine otišlo je na pregled, sva sreća nitko nije ništa našao. Za tumor testisa nisam čuo dok ga nisam dobio, a kad sam krenuo govoriti ljudima o svojoj situaciji skoro svatko mi je rekao “E, pa to ti je imao i onaj Šime, Ivan, Petar…”. Sreća u nesreći kod raka testisa jest što se uspješno liječi u 99% slučajeva, a ako ga otkriješ na vrijeme taj je postotak blizu 100%.

Zato – ne oklijevaj, počeši se!

Zlatko, 34, Zagreb


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/_gallery.php on line 1

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta. Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.

POGLEDAJ WEB STRANICU
12015
Klikni da si se i ti počešao s razlogom!

Hvala ti što si se počešao s razlogom

12015 pregledanih muškaraca