Notice: Undefined variable: post in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 3

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 3

Notice: Undefined variable: post in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 4

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/ozujsko_csr/partials/news/single/sidebar.php on line 4
Povratak na novosti

Zdrastveni stručnjaci poručili – ovaj put počeši s razlogom

Predstavljena kampanja Počeši s razlogom, zajednička kampanja Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Ožujskog piva za rano otkrivanje raka testisa.

Zagreb, 9. ožujka 2016.Počeši s razlogom nova je javnozdravstvena kampanja koju Ožujsko pivo pokreće u partnerstvu s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Glavni je cilj kampanje podizanje svijesti o muškom zdravlju s naglaskom na važnost redovitog samopregleda s ciljem ranog otkrivanja raka testisa.

Na konferenciji za medije o razlozima su govorili mnogi stručnjaci poput:
Vršitelja dužnosti sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušića, koji je u svojem obraćanju istaknuo: „Vrlo rado smo prihvatili poziv Ožujskog piva jer smatramo da edukacija i bolja informiranost o raku testisa te važnosti samopregleda može dugoročno rezultirati manjim brojem oboljelih muškaraca u fazi uznapredovale bolesti i time boljim preživljenjem.
Dr. Dunja Skoko Poljak izrazila je zadovoljstvo u ime Ministarstva zdravlja, te je pozvala sve muškarce da sudjeluju u kampanji te da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje.
U svojoj prezentaciji dr. sc. Marija Gamulin, dr. med., prim., naglasila je kako je rak testisa najčešći tumor muškaraca mlađe životne dobi te da se posljednjih 40 godina bilježi udvostručenje pojavnosti tumora testisa. Također je istaknula: „S obzirom na to da se rak testisa ne može prevenirati, redoviti pregledi nužni su za rano otkrivanje i uspješnije liječenje. Dobra je vijest da je, iako zloćudan, ako se otkrije u ranoj fazi, rak testisa izlječiv u više od 95 posto slučajeva.

Nakon riječi stručnjaka, Tina Puhalo Grladinović iz Zagrebačke pivovare predstavila je kampanju Počeši s razlogom te naglasila: „Kao društveno odgovorna organizacija i proizvod, Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo pokrenuli su kampanju Počeši s razlogom s ciljem podizanja svijesti o ranom otkrivanju raka testisa samopregledom. Smatramo da, u suradnji s našim partnerima, kampanjom imamo mogućnost pozitivno utjecati na sve muškarce s ciljem unapređenja njihova zdravlja te zdravlja cijele zajednice.“ Na samom kraju konferencije za medije Tina Puhalo Grladinović predala je sanacijskom upravitelju profesoru Ćorušiću vrijednu donaciju Ožujskog piva od pola milijuna kuna kojom će se opremiti Referentni centar MiZ-a RH za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora, s ciljem poboljšanja uvjeta rada i brige o pacijentima na odjelu.

U sklopu kampanje predstavljeni su:

Naša Pravila zaštite privatnosti i Uvjeti i odredbe nedavno su ažurirani, a stupaju na snagu 22. svibnja 2018. Pročitajte te dokumente u cijelosti kako biste bili sigurni da razumijete na koji način korporacija Molson Coors prikuplja, upotrebljava i otkriva vaše podatke. Pritisnite ispod za pregled ovog web-mjesta. Ako ste pročitali ova pravila i ne slažete se s njima, ili ne želite da se vaše informacije upotrebljavaju na taj način, zatvorite ovu stranicu. Za više informacija o načinu na koji prekinuti pretplatu ili ažurirati svoje informacije, pregledajte Pravila zaštite privatnosti.

POGLEDAJ WEB STRANICU
12015
Klikni da si se i ti počešao s razlogom!

Hvala ti što si se počešao s razlogom

12015 pregledanih muškaraca